Міжнародний день моментів сміху

14 квітняпроводиться Міжнародний день моментів сміху. Сміх - найкращі ліки і свято фокусується на сміху як способі зняти стрес. Ці квітневі заходи у другий декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Це день, коли ваша внутрішня дитина може вийти назовні і посміятися над усіма своїми турботами. Ви можете сміятися або хихикати, насправді, ви можете робити все, що хочете, але переконайтеся, що ви завжди тримаєте себе в руках і смієтеся водночас. Цей день нагадує нам про те, що ми повинні подивитися за межі нашого тривожного життя і знайти те, що змушує нас посміхатися.

Сміх посилює споживання повітря, багатого киснем, стимулює роботу серця, легенів і м'язів, а також збільшує кількість ендорфінів, що виділяються вашим мозком. Активізує і знімає реакцію на стрес.

Сміх знижує рівень гормонів стресу і збільшує кількість імунних клітин і антитіл, що борються з інфекціями, тим самим підвищуючи вашу опірність хворобам. Сміх провокує викид ендорфінів - природних хімічних речовин, що підвищують настрій. Ендорфіни сприяють загальному почуттю благополуччя і навіть можуть тимчасово полегшити біль.

Вважається, що Міжнародний день сміху виник 1997 року, коли відомий консультант і психолог Іззі Гезелл запропонував усім людям узяти участь у цьому дні та долучитися до цікавих заходів, щоб люди сміялися разом.

Кiлькiсть переглядiв: 92

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.